Saadet Partisi'nden İktidara İsrail Eleştirisi

Saadet Partisi'nden İktidara İsrail Eleştirisi

Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, Partisinin İl Başkanları ve İl Müfettişleri Toplantısı’nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

İsrail’in Gazze’deki saldırılarının üzerinden 701 gün geçtiğini hatırlatan Arıkan, “Böyle bir canavar karşısında yapılması gerekenleri, 701 gündür, her gün söylüyoruz. Sadece biz değil, toplumun her kesiminden insanımız, iktidarın destekçisi aklıselim insanlar bile bu konuda iktidarı eleştiriyor” dedi. 

BAKAN FİDAN’IN TBMM’DEKİ GAZZE KONUŞMASINA ELEŞTİRİ 

TBMM Genel Kurulu’ndaki Gazze konulu olağanüstü oturumda, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın yaptığı açıklamanın, kamuoyunun bildiği konuların tekrarı şeklinde olduğunu belirten Arıkan, “O toplantıda, yürütme adına, Dışişleri Bakanı Sn. Hakan Fidan, 30 dakikalık bir sunum gerçekleştirdi. Sanki dünya olan bitenden habersizmiş gibi, Gazze’de İsrail’in neler yaptığını, neler yapacağını anlattı. Halbuki biz, Türkiye’nin neler yaptığını, neler yapacağını öğrenmek istiyorduk” diye konuştu. 

BAKANLIĞIN İSRAİL’İ ‘KINAMA’ LİSTESİ

“Biz sayın Bakan’ın konuşmalarından bir şey anlamayınca, konuşmasının hemen akabinde,

 ‘Dışişleri Bakanlığı neler yapmış, Türkiye neler yapmış?’ bunu araştırdık” ifadelerini kullanan Arıkan, şunları aktardı: “Sonuçları sizinle paylaşacağım. Dışişleri Bakanlığı, 7 Ekim 2023 ile 6 Eylül 2025 tarihleri arasında; İsrail ile ilgili toplam 76 açıklama yapmış. Bunların 4’ünde yaşananları reddetmiş. 1’inde en güçlü biçimde reddetmiş. 4’ünde yaşananları kabul etmemiş. 8’inde İsrail’i kınamış. 6’sında şiddetle kınamış. 9’unda en güçlü şekilde kınamış ve 6’sında da İsrail’i lanetlemiş. Geri kalan 38 açıklamanın tamamı da durum tespiti! İşte elimdeki listede bunların hepsi mevcut. Değerli arkadaşlar, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri’nin Filistin karnesi budur!”

TAM AMBARGO, KESİNTİSİZ YAPTIRIM ÇAĞRISI  

İsrail’in Gazze’deki soykırımı karşısında somut adım atılması yönünde iktidara seslenen Arıkan, “Durum tespiti yaparak, devleti yönetemezsiniz! Kınayarak, şiddetle kınayarak, artık ne anlama geliyorsa, en güçlü şekilde kınayarak İsrail’i durduramazsınız! Biz bunları söyledikçe; ‘Efendim, Türkiye elinden geleni yaptı, daha ne yapsın?’ deniliyor. Biz buna katılmıyoruz. Neden katılmıyoruz? Çünkü biz; şu bir türlü bitirilmeyen ticareti, kapanmayan petrol vanaları, hala işleyen Kürecik’i, İncirlik’i, eylem yaptıkları için yerlerde sürüklenen, tutuklanan, kötü muamele gören gençleri biliyoruz. Artık yeter! Türkiye, gecikmiş de olsa inancımızın, vicdanımızın, gereği olan adımları derhal atmalıdır. İktidara bir kez daha sesleniyorum: Ne dediğimizi iyi anlayın! Sizden İsrail’e karşı tam ambargo, tam tecrit, tam boykot ve kesintisiz yaptırım,

İstiyoruz. Siz bunları yapın, biz tüm gücümüzle yanınızda olalım. ‘Efendim Türkiye’nin gücü sınırlı, daha ne yapsın?’ diyenler; Türkiye, 23 yıldır uyguladığınız tüm yanlış politikalara rağmen hala güçlü bir ülkedir. Dolayısıyla Türkiye’nin yapabileceğini yapmaması, zulme ortak olmak demektir” şeklinde konuştu. 

KÜRESEL SUMUD FİLOSU  

Saadet Partisi lideri Mahmut Arıkan, açlıkla boğuşan Gazze’deki ablukayı kırmak amacıyla harekete geçen Küresel Sumud Filosu’na değinerek, şunları söyledi: “Bugün, İsrail’le kayıtsız şartsız müttefik olan ülkelerde dahi meydanlar ve sokaklar, Filistin yanlısı göstericilerle dolup taşıyor. İşte, Uluslararası bir filo, ablukayı kırmak üzere Gazze’ye doğru yola çıkacak. Bu vesileyle şu an Tunus’ta yola çıkmayı bekleyen, milletvekillerimize, teşkilat mensuplarımıza, gönüldaşlarımıza ve dünyanın dört bir tarafından harekete geçen tüm Gazze sevdalılarına hayırlı yolculuklar diliyorum. Milyonlarca mazlumun umudu ve duası onlarla beraber! Yolları açık olsun!” 

“İSRAİL, KENDİNDEN OLMAYAN HERKESİ…”

Siyonist İsrail devletinin hedefinin sadece Gazze’yle sınırlı olmadığını kaydeden Arıkan, “Ortadoğu’da bir canavar büyüyor. Bazıları çıkıyor, ‘Bu Saadet Partililer Gazze’yi gündemden düşürmüyor. Ne büyük Gazze sevdaları varmış?’ eleştirisi yapıyorlar. Bu canavar gözünü,  çoktan Batı Şeria’ya, Şam’a, Kahire’ye, Tahran’a, Ankara’ya, dikmiş durumda. Bu, öyle bir canavar ki; sonunda gözünü Londra’ya, Paris’e, Berlin’e, Moskova’ya hatta Washington’a dikecek! Kendinden olmayan herkesi ve her şeyi yok etmeden durmayacak!” değerlendirmesini yaptı. 

Tags