OYAK ve Sabancı Borsada Küçük Yatırımcıyı Sırtından Vurdu

OYAK ve Sabancı Borsada Küçük Yatırımcıyı Sırtından Vurdu

Borsa son iki günde büyük bir çöküş yaşadı. Devre kesiciler çalıştı. büyük düşüşler sonrası cuma günü biraz toplansa da SASA ve Hektaş hisselerinde büyük kayıplar oluştu. Bu çöküş birlikte borsaya yeni katılan küçük yatırımcıyı ürküttü. 

Borsada tavan giden hisselerin performansı ile yan tahtalarda da büyük yükselişler gerçekleşmişti. Bist100 'ün dünya piyasalarından ayrışması ile borsaya yüklü miktarda yerli yatırımcı para girişleri oldu. OYAK ve Sabancı Ailesi BİST100 endeksinde yüklü satışlarla borsanın olumlu gidişatına dur dedi. Hatta göçmesine sebep oldu. 

SASA ve Hektaş'ta Kayıp Büyük

Emine Sabancı Kamışlı ve Ali Sabancı 2.3 milyar TL Pegasus hissesi satarak ilk darbeyi vurdu. Ordu Yardımlaşma Vakfı OYAK Hektaş hisselerini satarak borsanın çöküşünü hızlandırdı.  Hektaş ve Pegasus'taki büyük düşüş diğer hisselerin de düşmesine neden oldu. FK değeri yüksek olan SASA, Intem, Gubrf, THYAO ve Kontr gibi hisselerde bu çöküşe ayak uydurunca küçük yatırımcı büyük zararlara uğradı.

Son günlerde yabancı yatırmıcının Borsa İstanbul'dan ayrılması da borsanın düşüşünde büyük etkisi oldu. Avrupa ve Amerika'daki faiz artışları yabancı yatırımcının hisselerden tahvillere yönelmesine sebep oldu.

Cuma günü Borsaİstanbul biraz toparlasa da pazartesi günkü açılış ve gelişmeler yakından takip ediliyor olacak. Küçük yatırımcıya dikkatli olmaları yönünde tavsiyelerde bulunan uzmanlar, tek hisse üzerinden yatırım yapmamaları noktasında uyarılarda bulunuyorlar.

 

Tags